0 Läs mer >>
Denna vecka en produkt från Aliexpress.
Pris från Kina 29.46kr (37.01kr inkl moms) Pris på motsvarande produkt i Sverige 149kr länk
 
Mycket populär Unisex klocka med dödskale.
37.01kr på Aliexpress. Spara 111.99kr!
 
AliExpress.com Product - Fashion Wholsale Design Women Dress watches Quartz Watch fashion SKULL Watch Ladies Men Sport Watch#L05619
 
Lär dig mer om hur du handlar och tjänar pengar från Kina.
 
Veckans produkt.
Fortsätter med kategorin veckans produkt. Här tipsar jag om produkter mellan himmel och jord.
Syftet är att ge exempel på varför jag rekommenderar samtliga att handla från Kina.
 
Veckans produkt ska antingen vara bra mycket billigare att beställa från Kina än vad det är att köpa i Sverige alternativt att det är en intressant vara om ännu ej har synts på den svenska marknaden.
 
 

Veckans produkt

0 Läs mer >>
Denna vecka en produkt från Aliexpress.
Pris från Kina 37.05kr (46.54kr inkl moms) Pris på motsvarande produkt i Sverige 150kr
 
Huvtröja för barn med "minion"tryck.
46.54kr på Aliexpress. Spara 103.46kr
 
AliExpress.com Product - New 2015 children T-shirts despicable me boys minion t shirt ,girls nova T-Shirt kids hoodies Autume Spring Tops & Tees
 
Veckans produkt.
Här tipsar jag om produkter mellan himmel och jord.
Syftet är att ge exempel på varför jag rekommenderar samtliga att handla från Kina.
Läs mer om hur med denna guide.
 
Veckans produkt ska antingen vara bra mycket billigare att beställa från Kina än vad det är att köpa i Sverige alternativt att det är en intressant vara om ännu ej har synts på den svenska marknaden.

 

Veckans produkt

0 Läs mer >>

Kan man tjäna pengar på Kina handel?

 

Absolut, självklart, det kan man. Bara man tänker till så är det ganska enkelt. Starta ditt egna lilla importföretag redan i dag och känn dig fram. Prova som en kul hobby.

 

Det är enkelt att hitta varor som kostar en tredjedel av var försäljningspriset är i Sverige. Det är bara att börja kolla runt och jämföra. Denna prisskillnad gör att det är enkelt att ta ut en skaplig mellanskillnad och ändå sälja varan lite under det svenska marknadspriset. 

 

En del av dessa produkter lägger jag upp här för att ge er exempel. Om ni hittar en bra produkt så är det bara att slå till. Köp! Tänk smart när ni beställer produkter så att ni hamnar under tullgränsen men fortfarande ligger högt nog att ni sprider importdeklarationsavgiften på så stor summa som möjligt  (läs mer här)  

Du bör inte stirra dig blind på produkter som är billigare i Kina än i Sverige. Det finns tusentals produkter. Försök även att hitta produkter som inte kommit till Sverige ännu. Framförallt så är elektronik och teknik någonting som kineserna är i framkant på. Dessa produkter kommer att ge dig lägre konkurens. Du kan få sälja mer och kan ha ett högre pris. Är du först med någonting som blir populärt så finns det en stor möjlighet att göra sig en bra summa innan andra hinner ikapp.

 

I Sverige kan varorna säljas på många sätt. Att sälja kinesiska varor på fysiska marknader är väl beprövat och populärt. För någon som precis har börjat att importera och som försiktigt känner sig fram så kan tillexempel Tradera eller Blocket vara en bra och enklare väg att gå.

 

Prova och se hur det går. När du börjar tjäna pengar på din import så finns det fler saker att tänka på. Skatt och sånt. När du kommer till det läget så är det dags att fördjupa sig.

 

Om du inte tror att egen firma är någonting för dig så tänk så att om du vill köpa en vara från Kina, så beställ då två tre stycken när du ändå beställer och sälj resterande på Tradera så har du fått din vara gratis i slutändan.

 

Skatteverket delar upp det som Hobbyverksamhet, näringsverksamhet eller regelbunden försäljning. Du får omsätta upp till 30000 på din hobbyverksamhet innan du måste skatta för det. Du får tjäna 50000 på enstaka försäljningar innan du måste skatta men om du har en regelbunden försäljning så måste du skatta från första kronan. Det är inte solklart, jag vet, en del marginal för tolkning. Men till allas stora glädje så säger skatteverket så här "Om den importerade varan används i din skattepliktiga verksamhet får du dra av hela den ingående momsen." Med andra ord, måste du betala skatt för din verksamhet så får du göra fulla avdrag för momsen vid importen.  Läs mer på momsens.se. och på skatteverket.se

 

Börja handla redan i dag på tex Aliexpress. På länken under har du deras bäst säljande produkter.

 

Tjäna pengar på Kina ...

0 Läs mer >>
Veckans produkt.
Jag startar här med kategorin veckans produkt. Här kommer jag tipsa om produkter mellan himmel och jord.
Syftet är att ge exempel på varför jag rekommenderar samtliga att handla från Kina.
 
Det jag kommer inrikta mig på är att produkten ska vara bra mycket billigare att beställa från Kina än vad det är att köpa i Sverige alternativt att det är en intressant vara om ännu ej har synts på den svenska marknaden.
 
 
Först ut är en bra deal från Deal Extreme
Pris från Kina 31.62kr (40.47kr inkl moms) Pris på motsvarande produkt i Sverige 179kr

Sportarmband för Iphone 4 /4S mf.

40.47kr på Deal Extreme. Spara 138.53kr.

Dealen är gilltig i 5 dagar.

För mer information om proukten klicka på länken

Veckans produkt

27 Läs mer >>
Priset kan ibland se väldigt lockande ut, men när du handlar via nätet och då speciellt via Kina så gäller det att se upp för piratkopior. En märkesprodukt är förknippad med kvalitet. Generellt för piratföretag är att de har betydligt sämre kvalitet men det är inte alltid enkelt att se skillnad. Marknaden för piratkopierade varor är stor och garanterat finns de personer som tycker att det är okej att köpa kopior för att få ner priset, men tänk till en gång extra. Det är inte bara risken för en dålig kvalitet, det är även omoraliskt och faktiskt olagligt. Du riskerar böter och att bli av med det du köpt. Jag kommer här gå igenom lite nyttig information som du bör känna till. 
 

Vad är en piratkopierad vara?

Frågan är både enkel och svår. En piratkopierad vara är en vara som tillverkats utan den rättmätiga ägarens godkännande. Men det kan ibland vara svårt att se skillnad även för experter. Exempelvis så förekommer fall där industriarbetare på kvällstid tillverkat varan i samma industri som originalet, men det räknas fortfarande som en piratkopia. Vanligare är dock att mindre seriösa företag försöker kopiera modeller från kvalitetsföretagen, ibland med originalets märken och ibland utan, ofta då med betydligt sämre kvalitet.

 

Köpa piratkopior – vad innebär det?

Det handlar inte bara om väskor och klockor. Piratkopiering eller varumärkesförfalskning förekommer inom alla områden och omfattar allt från läkemedel och livsmedel till bildelar. Tullen bestagtar i EU över 100 miljoner varor per år som misstänktes vara förfalskningar. Majoriteten av varorna kom från Asien med Kina som största ursprungsland. Framförallt så drabbas de lagliga företagen genom att de får en väldigt snedvriden konkurrenssituation med förlorade jobb och skatteintäckter som följd. De illegala företagen bryr sig uppenbarligen inte om lagar, regler och säkerhetskrav. För dig som kund kan detta bland annat innebära att hudvårdsprodukter innehåller farliga kemikalier. Fälgarna som du köper till din bil går sönder när du kör ner i en grop på andsvägen eller att leksakerna som du köper till ina barn är direkt farliga för barn att leka med. En stor marknad på nätet i dag är träningstillskott och mediciner. Om denna vara är en förfalskning så kanske den inte enbart är verkningslös utan även hälsofarlig. Om du inte får din vara eller om det är något fel på den så är det garanterat svårare att sammarbeta med en kriminell organisation än ett seriöst företag.

 

Vad gör tullen?

Tullen gör sitt bästa för att sätta stopp för piratkopierade varor. Om de misstänker att varan är en förfalskning så kommer de att beslagta den och påbörja sin utredning. Visar det sig att varan är en förfalskning så blir det en rättslig process mellan dig som köpare och den egentliga ägaren till patentet, modellen eller märket. Det vanliga är att det slutar med förlikning, det vill säga att du som köpare får betala en ersättning samt att varan förstörs.

 

Vad kan du göra?

Är priset för bra för att vara sant så är det förmodligen det. Du bör då börja fundera och undersöka. Ett sätt är att läsa recensioner för försäljaren och varan, men dessa kan ofta vara manipulerade. Ett annat är att jämföra bilder och beskrivningar med svenska sidor. Du kan också gå in originalets företags hemsida och söka information där. Företag som drabbas av förfalskning har ofta information på sin hemsida om hur du ser skillnad. Ett annat förslag är att använda Google, du är garanterat inte först med att ha kontrollerat denna produkt, du finner ofta information i tex forum och bloggar. Om du är ytterligare seriös i ditt köp så går det även att kontakta originalets företag och fråga om leverantören är en godkänd sådan.

 

Exempel.

För en vecka sedan hittade jag en vara med ett otroligt bra pris. Jag fann den på Kinas största internetföretag. Det rörde sig om en kvalitetskniv från Svenska företaget Fällkniven. Pris från Kina 12.58 UDS =106kr, originalpris i Sverige 1200-1400kr. Först blev jag glad och tänkte att denna vara ska jag importera i mängder och sälja på nätet. Men så började jag tänka. Priset var för bra, säljaren hade högsta recensionen men såg ändå väldigt oprofessionell ut. Jag gick då in på Fällknivens hemsida och fann då information bra nog för att med hjälp av bilderna kunna avgöra att det rörde sig om en förfalskning.  Länk till informationen på Fällkniven.se. Hade jag importerat den i mängder och sålt den så hade jag garanterat fått många arga köpare pga en annan kvalitet genom hela kniven och jag hade även riskerat böter.

 

Det finns många domar mot svenska företag som sålt piratkopierade varor. Böteslappen ligger oftast på flera hundra tusen svenska kronor. Företag som har varit drabbade är bla BMW, Audi, Fjällräven med flera.

 Jag hoppas att ingen av er vill sammarbeta med kriminella organisationer.

 Du vill inte vara en del av det, så gör ditt bästa för att undvika. 

 

Akta dig för piratkop...

1 Läs mer >>
Fel produkt. Trasig produkt eller garantiärende?
Kinahandel ska vara roligt. Om du känner dig besviken eller missnöjd på något sätt så ska det självklart lösas. 
 
 
 
 
Du köper en vara osedd och transporten är lång, detta har sina nackdelar. Du kan drabbas av att varan inte kommer fram, eller att den skadas på vägen eller att kvaliten inte når upp till dina förväntningar. Precis som hos Svenska företag så går det alltid att lösa. Alla de största internetvaruhusen har en plan för att lösa denna typ av ärenden. Exakt hur de löser det kan skilja sig från olika företag så om du drabbas så börja med att kolla på företagets hemsida eller kontakta företaget. Skicka inte tillbaks någonting innan du vet hur du ska göra det. Vissa företag vill ha det gjort på ett visst sätt och ibland vill de lösa problemet ekonomiskt utan att du behöver skicka tillbaks varan.
 
Standard är dock alltid:
 
 
Om du inte får varan så får du tillbaks alla pengar.
 
Är varan skadad eller felaktig så får du tillbaks alla pengar.
 
Är du missnöjd med varan så får du tillbaks alla pengar eller behålla varan med rabatt.
 
Om varan går sönder när du har den (garantiärende) så kan du få hjälp att åtgärda detta med varierande regler. Oftast ett års full garanti.
 
 
Om du skickar tillbaks varan inom 3månader (räknat från när tullen tog emot din tulldeklaration) så får du även tillbaks den skatt och moms som du betalat till tullen, för detta så behöver du skicka in en "begäran om återbetalning" till tullen.
 
Har du problem eller klagomål på något sätt så kontakta alltid företaget du köpt av så snart som möjligt och spara varan, alla papper och kartonger tills företaget säger något annat. Desto snabbare du startar ärendet, desto bättre.
 
Problem är till för att lösas. De fåtal gånger det har drabbat mig så har det gått att lösa och jag har blivit nöjd i slutändan.
 
 

Problem vid köp från ...

0 Läs mer >>
Det ska vara kul och enkelt att shoppa och det är det. Du behöver själv inte göra någonting, det sker på automatik. Men det kan vara bra att fördjupa sig en aning så att man inte ställs inför överraskningar när det väl är dags att betala. För det kan tillkomma en del avgifter. Beräkna de första gångerna du beställer någonting tills du förstått principerna.

Här kommer en fördjupning i tull, moms och importdeklarationsavgift för privatpersoner. Ibland slipper man dessa avgifter men du ska alltid vara beredd på att de kan komma. Alla avgifter räknas ut av transportföretaget och du betalar när du hämtar ut ditt paket.

Längst ner i inlägget finns länkar och hjälpmedel för korrekta uträkningar.

 

Tull.

Om du köper saker för mindre än 1400kr så behöver du inte betala tull. Om priset är högre så tillkommer 0-20% i tullavgift. Exempel, Mobiltelefon eller dator 0%. Köksmaskiner 2,2%. Kläder 12%.

 

Moms.

När du köper saker här hemma så är momsen inräknad i priset. När du köper varor från utlandet så kommer momsen att tillkomma. Den ligger normalt på 25%. Vissa varor är momsbefriade eller har nedsatt moms. Momsen räknas på det försäljningspris+ frakt. Exempel, Gåvor under 500kr 0%. Tidningar 0 %. Böcker 6%. Antikviteter 12%. Kläder 25%.

 

Importdeklarationsavgift.

Transportföretaget som transporterar sin vara ser till att rätt moms och tull räknas ut. Det tar de en mindre avgift för. Kolla avgiften på hemsidan för det företag som transporterar din vara. Exempel 125 kr på Posten/postnord.

 

Exempel. 2015-08-12

 

Här på tullens hemsida har du en lista över aktuell moms och tull för olika varor.

Här på tullens hemsida har du Avgiftsguiden som är ett hjälpmedel för att göra uträkningar, denna missar dock att räkna bort tullavgiften om köpet är under 1400kr.

Här på postnords hemsida ser du deras aktuella importdeklarationsavgifter. 
 

Vilka kostnader tillk...

0 Läs mer >>
 
Den sidan som du besöker är den största, bästa, med störst utbud, billigaste och mest väletablerade sidan på nätet. Så låter det om du kollar på de kinesiska företagens egna presentationer. Men det finns lika många oseriösa aktörer som det finns seriösa. Sammanfattningsvis så kan man säga att deras företagskultur ser lite annorlunda ut. Gå på din magkänsla, ser det för bra ut så är det inte sant.
 
För att förenkla för er så kommer här en lista med några av de största företagen som jag själv har provat och rekommenderar. Rekommenderas i fallande ordning. Samtliga på listan är bra. De har samtliga i princip alltid fri frakt men du kan lägga till en summa om du vill ha hem sakerna snabbare. Namnen är länkar direkt till deras hemsida. Har du själv erfarenheter av företagen eller av några andra så skriv gärna en kommentar.
 
Aliexpress.com
Listan måste börja med denna sida. Här finns nästan allt. Det är den största, mest förekommande sidan som alla gillar, utan tvekan. Men du bör vara på din vakt. Sidan fungerar lite som ebay, dvs det är en samlingsplats där väldigt många företag kan sälja sina tusentals produkter. Eftersom så många företag trängs på samma försäljningsplats och det är enkelt för små företag att sälja sina produkter här så vimlar det av piratkopior och mindre seriösa företag. Du kan läsa kundkommentarer på alla produkter men de sämsta aktörerna har de bästa kommentarerna så var på din vakt och gå på förnuft och magkänsla. Mer om piratkopior här.
 
Deal Extreme.com
Listans tvåa är också utan tvekan självskriven. Inriktar sig på prylar vilket är Kinas största exportvara. Allt kring datortillbehör och mobiltelefoni, sport och hobby, hårtänker och fitnesutrustning, lite som "hobbex" eller "teknikmagasinet". Om det är denna typ av prylar man söker så gå in på denna sida först. De har priserna i svenska kronor.
 
Mini In The Box.com 
Finns på svenska och med priser i svenska kronor. Vilket är skönt. Prylbutik men med mer inriktning på elektronik.
 
Light In The Box.com
Finns på svenska och med priser i svenska kronor. Vilket är skönt. Samma kedja som Mini In The Box men med framförallt kläder och mode, samt prylar till viss del.
 
Alibaba.com
Sidan är en av de största som riktar sig till dig som bedriver småskalig import, dvs beställer stora ordrar. Här får du alltid bra priser om du tex köper 50st samtidigt.
 
Everbuying.net
Prylar elektronik och lite kläder
 
Chinavasion.com
Prylar och elektronik
 
Focalprice.com
Prylar och elektronik. 
 
Pandawill.com
Prylar och elektronik
 
 
Det finns hundratals flera företag men man klarar sig bra på dessa. Hoppas detta är en bra början för att komma igång. Kommentera gärna, för allas intresse.
 
För yterligare tips se även tidigare inlägg "Kom igång. Handla på ett säkert sätt"

Bra kinesiska företag...

1 Läs mer >>
Importera från Kina? Hur?

Det har blivit vanligare och vanligare att privatpersoner beställer saker från Kina. Fördelarna är många och det är otroligt enkelt. De stora internetbutikerna har nu hållit på i många år och vet man vilka man ska söka sig till och om man är van att handla på nätet så finns det inga nackdelar. Enkelt och riskfritt. Vissa vill helt enkelt bara ha samma saker som de brukar köpa hemma men till ett bättre pris. vissa letar efter saker som ännu inte finns i Sverige och vissa går i tankarna att starta en egen småskalig importfirma.

Möjligheten att kunna handla från Kina är någonting som alla borde känna till. I princip alltid så är det både bättre pris och större utbud på kinesiska sidor och det är lika enkelt att handla. På de flesta sidor är det även fraktfritt. Vissa tror att bara för att man handlar från andra sidan jorden för att köpa billiga prylar så är det otroligt mycket mer svårare. Detta är inte sant. 

På denna blogg kommer jag att gå igenom och recensera de största mest väletablerade kinesiska sidorna. Jag kommer att skriva guider för allt som kan tänkas var intressant samt tipsa om produkter.

 

Hur går man tillväga när man vill handla från Kina?

1. Det första som jag rekommenderar är att skapa ett Paypal-konto. (Paypal.com) Det är inget krav men absolut en rekommendation för att enkelt och säkert kunna betala via nätet. Paypal är den största och mest väletablerade betalningslösningen via nätet. Man kan antingen koppla sitt Paypal-konto direkt till sitt kontokort eller så kan man sätta in pengar direkt på sitt Paypal-konto när man känner för att fylla på. Varje Paypal transaktion kostar en liten summa, men det anser jag är värt det för säkerhetens skull.

2. Nästa steg är att välja en hemsida / företag. Här är en länk till annat inlägg om de mest väletablerade. De har sammanlagt miljoner av produkter så fundera gärna innan vad du ska leta efter. Till exempel genom att kolla och prova i svenska butiker. Ett tips är att hålla dig till de väletablerade sidorna, för det finns en del oseriösa också.

3. Pris. När du hittat en vara så vill du veta hur mycket du sparar på att köpa den från Kina. Nästan alltid så är priset betydligt lägre i Kina men det kan vara svårt att veta hur mycket. Många sidor presenteras priset i US dollar så det kan vara svårt att förstå. Använd tex Googles konverteringsverktyg för att få det i svenska kronor. Skriv in vad det kostar, tex 68 US dollar, i sökfältet i Google och tryck Enter så får du det i svenska kronor. I Sverige ska vi betala moms så momsen kommer att tillkomma. Fördjupad information om det finner du här.

4. Många sidor vill att man ska skapa ett konto på deras sida, och det är ingenting att vara rädd för. Där vill de ha bland annat mailadress. Detta är enbart för att smidigt kunna samarbeta med er som kund, leveransorder etc. Om du har ett paypal-konto så behöver du aldrig ge dem några känsliga bank uppgifter. Att ha ett konto på deras sida underlättar även för framtida köp och genererar ofta till specialerbjudanden som du kan ha användning av. Ju bättre kund du är för dem desto bättre rabatter och erbjudanden.

5. Lägg din order och vänta tills den anländer till Sverige, detta kan ta lite längre tid än att beställa från Sverige. Ofta anger hemsidan hur lång tid det kan ta. Om du håller dig till seriösa företag så behöver du aldrig vara rädd att de inte ska komma.

6. Tull. Hela regelverket kring tull får vi ta en annan gång men i praktiken så ser det ut så att ibland får du betala tull men köper du enstaka små grejer så slipper du oftast. Om du ska betala tull så gör du det enkelt när du hämtar ut ditt paket på ditt postombud och det är någon enstaka procent på totalbeloppet. En fördjupad beskrivning hittar du här.

7. När varorna har kommit är det många hemsidor som vill att man skall logga in på sitt konto för att bekräfta att man har fått ordern, detta rekommenderas. Många är väldigt måna om att få en bekräftelse och skickar ofta påminnelse via mail där de ber dig bekräfta.

 

Efter hand kommer jag att gå in mer specifikt på varje punkt men fram tills dess. Ha en rolig och billig shopping från Kina.

Kom igång, handla på ...

0 Läs mer >>
Hej och välkomna till min nya blogg.
Denna blogg kommer att handla om shopping.
Billiga, roliga saker från Kina
  
    Tanken till att starta den här bloggen fick jag efter att jag för tionde gången fick förklara fördelarna med att handla från Kina för yterligare en kompis. Jag tror att det är många där ute som missar detta trots att det är lika enkelt som övrig internetshopping och i princip alltid till ett bättre pris.
 
    Själv började jag handla vardagliga produkter, nästan allt, från Kina för ett par år sedan. Min vän är lite av en elektroniknörd och beställde delar för att bygga en egen elcykel innan dessa hade kommit till Sverige. Han visade mig några hemsidor och sedan var jag fast. Saker till hemmet, elektronik, kläder, smycken, presenter, allt.
 
    Vissa letar efter prylar som inte har kommit till Sverige ännu, andra letar efter samma saker som finns här men till ett bättre pris. Att handla från Kina är en möjlighet som många (all fall i min umgängeskrets) missar.
 
    Är man van att handla på nätet så är det nästan inga konstigheter, de flesta har bara aldrig tänkt på att man kan handla från Kina, så var det för mig. Om man inte är van att handla från nätet så kan det ta en liten stund att komma igång men det är absolut inte svårt och det är garanterat värt det. Jag känner mig lurad när jag köper någonting hemma som jag vet att jag lika gärna kan beställa från Kina till en bråkdel av priset. Men det är några få saker man bör tänka på. Handla från sidor som man vet är seriösa, se upp för piratkopior ifall man är ute efter originalprodukter, eventuell tullavgift (vilket inte är så farligt) och lite annat.
 
    I denna blogg så kommer jag att gå igenom dessa saker. Jag kommer att skriva lite guider, recensera de största kinesiska sidorna och rekommendera bra produkter. Själv lägger jag några timmar om dagen på kinesiska sidor (jag är helt såld) men det ska ni inte behöva göra, därför samlar jag allting till er här. 
 
 
    Jag hoppas att ni gillar denna blogg och att den hjälper er på något sätt. Om ni har djupare funderingar så tveka inte att säga till så kan jag skriva en hel guide eller inlägg. Om en person har en fråga så finns det garanterat fler som undrar samma sak.
 
 
    Kommentera gärna om ni har frågor eller egna erfarenheter.
 
 
 

Min nya blogg. Så otr...